dania główne 28.01.2022

kotlety z indyka zapiekane w pikantnym cieście

50 min
4 porcje
Kotlety z indyka zapiekane w pikantnym cieście
Jacek Chabraszewski, stock.adobe.com
0

Nie daj się ponieść półproduktom! Samodzielne przygotowanie pysznego jedzenia nie jest już takie trudne. Na przykład możesz upiec soczyste kotlety w piekarniku. Skorzystaj z tego przepisu, a na pewno otrzymasz apetyczne domowe danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój indyka na talerze o grubości 1,5-2 centymetrów.

Uderz każdą płytkę młotkiem po obu stronach.

Połóż kotlety na talerzu, dopraw solą i pieprzem.

Posyp bułkę tartą na szerokim talerzu.

Jajka lekko ubij solą i przyprawami.

Dodaj mąkę, czosnek przepuszczony przez prasę i mieszaj, aż będzie gładka.

Zanurz kotlety w cieście, a następnie wrzuć bułkę tartą.

Rozgrzej olej na patelni i smaż kotlety przez 1,5 minuty z każdej strony.

Ułóż kotlety na wysmarowanej blasze do pieczenia i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy