Im więcej różnych produktów mięsnych dodasz do zupy grochowej, tym będzie ona bardziej aromatyczna. Z tej okazji chcę podzielić się sprawdzonym przepisem z kiełbaskami, wędzonkami i wszystkim, co można znaleźć w lodówce.
Składniki
- groszek - 200 g
- wędzone - 150 g
- kiełbasy myśliwskie - 100 g
- parówki - 100 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- korzeń selera - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Moczyć groszek przez noc. Napełnij go wodą i gotuj przez około godzinę, w razie potrzeby dodając wodę.
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewkę z korzeniem selera i podsmaż trochę.
Pokrój kiełbaski, kiełbaski i wędliny. Wyślij je do groszku wraz z ziemniakami.
Gotuj przez kolejne 20 minut, a następnie dodaj smażenie.
Kontynuuj gotowanie zupy, aż składniki się ugotują i dopraw do smaku na samym końcu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy