pierwsze dania 22.01.2022

zupa kukurydziana

40 min
4 porcje
Zupa kukurydziana
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Taka niezwykła zupa puree jest przygotowywana z kukurydzy w puszkach lub mrożonej. Jednak latem możesz wziąć całe kolby, ugotować je w słonej wodzie i odciąć ziarna. Wszystkie trzy opcje mają prawo do życia!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i smaż na oliwie z oliwek, aż będzie miękka.

Dodaj startą marchewkę i kukurydzę, wymieszaj i przykryj wodą lub bulionem. Potrzebujesz około 1,5-2 litrów.

Dodaj wszystkie przyprawy i gotuj zupę przez 15-20 minut, a następnie zmiel blenderem.

Wlej śmietanę, wymieszaj zupę i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy