Świetna opcja na zdrową i satysfakcjonującą zapiekankę na bazie twarogu. Z marchewką i ryżem uzyskuje się niezwykłe połączenie, które można uzupełnić zarówno cukrem, jak i pikantnymi przyprawami. Podczas serwowania radzę posypać zapiekankę płatkami migdałów.
Składniki
- twaróg - 300 g
- marchew - 150 g
- ryż (gotowany) – 120 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- Manka - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż do miękkości i wstaw do lodówki.
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce, zmiel twaróg i wymieszaj wszystko razem.
Dodaj ryż, jajka, semolinę i przyprawy, zagniataj masę.
Włóż wszystko do formy i wyślij do piekarnika na 35-40 minut w 170 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy