Koneserzy jagnięciny wiedzą, jak bardzo to mięso różni się od wszystkich innych. Ma niezrównany aromat i smak, którego nie można pomylić z niczym. Ale zostawmy rozumowanie i raczej ugotujmy soczyste kotlety z mielonej jagnięciny!
Składniki
- mielona jagnięcina - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- bułka tarta - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- olej roślinny - 60 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę, czosnek i drobno posiekaj.
Połącz mięso mielone, czosnek, cebulę i lekko ubite jajko.
Posyp mąką, solą, mielonym pieprzem i dobrze wymieszaj.
Uformuj małe placki tej samej wielkości, zwiń bułkę tartą i umieść na rozgrzanej patelni z olejem.
Smażyć na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy