dania główne 22.02.2022

omlet z dynią, boczkiem i ricottą

40 min
3 porcje
Omlet z dynią, boczkiem i ricottą
klio_l, stock.adobe.com
0

Nigdy nie próbowałeś omletu z dyni? Przepyszne danie Cię zachwyci! Proponuję ugotować go w piekarniku, ponieważ jest to zdrowsze i łatwiejsze. Dynia, jak powinna, będzie musiała zostać wcześniej zgaszona. Kawałki powinny stać się miękkie, ale nie stracić kształtu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój boczek i obraną dynię.

Na małej patelni roztop masło.

Dodaj dynię i smaż na złoty kolor.

Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu.

Jajka lekko ubij z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.

Dodaj ricottę i mieszaj, aż będzie gładka.

Dodaj dynię, boczek i jeszcze raz wymieszaj.

Nasmaruj formę oliwą z oliwek, ułóż przygotowaną masę i piecz przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy