dania główne 08.11.2022

żeberka wieprzowe w grillu powietrznym

3 godz. 20 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe w grillu powietrznym
exclusive-design, stock.adobe.com
0

Najlepszą domową alternatywą dla węgli i grilla jest grill powietrzny. A dzisiaj dowiemy się, jak ugotować na nim idealne żeberka wieprzowe. Pyszne, soczyste i aromatyczne – podawaj ze świeżymi warzywami i ulubionymi sosami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i osusz żebra i pokrój wzdłuż pestek, nie przecinając do końca.

Połącz wszystkie pozostałe składniki w marynatę i marynuj żeberka przez 2 godziny.

Zawiń je w dwie warstwy folii i gotuj w grillu powietrznym przez 25 minut z każdej strony w temperaturze 230 stopni.

Zdejmij folię i upiecz żeberka na dolnym ruszcie na złoty kolor przez kolejne 8-10 minut pH na stronę w 200 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy