dania główne 28.06.2022

zapiekanka z kalafiora pod serem

40 min
4 porcje
Zapiekanka z kalafiora pod serem
StockphotoVideo, stock.adobe.com
0

Najłatwiejsza, najszybsza i najsmaczniejsza zapiekanka z kalafiora to klasyczna zapiekanka z serem. A dzisiaj powiem ci więcej, jak najlepiej go ugotować. I ile trzymać w piekarniku, aby kapusta była upieczona, ale nie przegrzana.

Składniki

  • kalafior - 1 Głowa
  • ser - 100 g
  • oliwa z oliwek - 3 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na różyczki i wymieszaj z olejem i przyprawami.

Włóż do formy i przykryj startym serem.

Wyślij do piekarnika na 30-35 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy