dania główne 03.02.2022

Rolada z indyka z serem śmietankowym i pieczarkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka z twarogiem i pieczarkami
qwartm, stock.adobe.com
0

Ciekawą cechą tej bułki jest to, że grzyby są w niej duże. Nie ma potrzeby mielenia nadzienia i rozprowadzania go na całej powierzchni. W tym wykonaniu cięcie będzie przypominać mozaikę. Oprócz samego indyka i pieczarek dodaj trochę serka śmietankowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój i ułóż indyka w jednej warstwie, ubij i natrzyj przyprawami.

Grubo posiekaj grzyby, lekko podsmaż i połóż na indyku.

Rozłóż ser śmietankowy na wierzchu i zwiń ciasną bułkę. Ponownie natrzyj przyprawami.

Piecz bułkę w piekarniku przez 45 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy