Filety z sum również pięknie pieczą się w piekarniku, podobnie jak steki. Możesz go po prostu ugotować w folii z ziołami i cytryną. I możesz zrobić taką oryginalną wersję w panierce. Co jest dla niej potrzebne i ile upiec całe to piękno, powiem dalej w przepisie. Podawaj sum z ziemniakami lub innym dodatkiem.
Składniki
- Sum (filet) – 800 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- bułka tarta - 3 art.
- oregano - 1 łyżeczka
- Sezam - 1 art.
- orzechy (posiekane) – 1 art.
- suszone chili - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Skrop filety z sum oliwą z oliwek i ułóż na pergaminie.
Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i przyprawy do panierki i rozłóż je na kawałki ryby.
Piecz sum w piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy