Na myśl o zapiekance z twarogu pierwszą rzeczą jest słodkie śniadanie lub przekąska na herbatę. Ale co, jeśli pójdziesz dalej? I na przykład ugotuj tak niezwykłą wersję z domowego twarogu ze szpinakiem.
Składniki
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- szpinak (mrożony) – 100 g
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- skrobia - 2 art.
- śmietana - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj twaróg z jajkami i kwaśną śmietaną. Dodaj skrobię i wszystkie przyprawy.
Rozmrozić szpinak, lekko wycisnąć i dodać do twarogu.
Włóż wszystko do natłuszczonej miski wolnowaru i gotuj przez 50 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy