Najlepszym dodatkiem do żeberek wieprzowych są warzywa. A najłatwiejszym sposobem na ich wspólne ugotowanie jest pieczenie w piekarniku. Soczyste i pachnące danie nie pozostawi nikogo obojętnym. Jest to szczególnie dobra opcja dla tych, którzy próbują żeberek po raz pierwszy.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 800 g
- oliwa z oliwek - 2 S. L.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cukinia - 1 rzecz
- bakłażany - 1 rzecz
- kalafior - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- rozmaryn - 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa na średnie kawałki, włóż do formy i skrop olejem.
Ułóż żeberka starte w przyprawach na wierzchu. Dodaj gałązkę rozmarynu.
Wyślij naczynie do piekarnika pod folią na godzinę w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy