dania główne 01.02.2022

Rolada wieprzowa z szynką i pieczarkami

2 godz. 30 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z szynką i grzybami
M.studio, stock.adobe.com
0

Szynka z grzybami to świetne nadzienie nie tylko do omletów czy ptysiów, ale także do pieczeni wieprzowej. A dlaczego nie, jeśli lubisz takie połączenie? Mówię Ci, jak prawidłowo to ugotować i ile upiec, aby mięso było dokładnie gotowe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj grzyby i smaż, aż płyn wyparuje. Drobno posiekaj szynkę i ser.

Ułóż wieprzowinę w warstwie, dopraw i ułóż nadzienie.

Zwinąć ciasną bułkę, natrzeć przyprawami i posypać rozmarynem.

Zawiń rolkę w folię i piecz przez około 2 godziny w 170 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy