Szynka z grzybami to świetne nadzienie nie tylko do omletów czy ptysiów, ale także do pieczeni wieprzowej. A dlaczego nie, jeśli lubisz takie połączenie? Mówię Ci, jak prawidłowo to ugotować i ile upiec, aby mięso było dokładnie gotowe.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- rozmaryn - 1 łyżeczka
- Grzyby - 300 g
- szynka - 150 g
- ser - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj grzyby i smaż, aż płyn wyparuje. Drobno posiekaj szynkę i ser.
Ułóż wieprzowinę w warstwie, dopraw i ułóż nadzienie.
Zwinąć ciasną bułkę, natrzeć przyprawami i posypać rozmarynem.
Zawiń rolkę w folię i piecz przez około 2 godziny w 170 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy