Gotujesz gulasz? Spróbuj dodać trochę sosu sojowego. Dzięki temu smak potrawy okaże się jeszcze bardziej interesujący i bogaty! Ważne jest, aby ostrożnie dodawać sól i inne przyprawy. O wszystkich szczegółach w przepisie.
Składniki
- wołowina - 500 g
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 200 g
- czosnek - 2 ząbki
- cebula - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- Olej roślinny - 30 ml
- sos pomidorowy - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz (grubo zmielony) – do smaku
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 800 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wołowinę opłucz, osusz i pokrój w drobną kostkę.
Paprykę, pomidory, cebulę, czosnek obrać i pokroić.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj wołowinę i dobrze usmaż.
Dodaj posiekaną cebulę i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.
Dodaj paprykę, pomidory i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj sosy czosnkowe, sojowe i pomidorowe.
Wymieszaj ciepłą wodę z mąką i wlej do patelni z mięsem. Przykryj i gotuj przez 45 minut.
Sól, pieprz i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy