dania główne 22.01.2022

gulasz wołowy z warzywami i sosem sojowym

1 godz. 20 min.
5 porcji
Gulasz wołowy z warzywami i sosem sojowym
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Gotujesz gulasz? Spróbuj dodać trochę sosu sojowego. Dzięki temu smak potrawy okaże się jeszcze bardziej interesujący i bogaty! Ważne jest, aby ostrożnie dodawać sól i inne przyprawy. O wszystkich szczegółach w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wołowinę opłucz, osusz i pokrój w drobną kostkę.

Paprykę, pomidory, cebulę, czosnek obrać i pokroić.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj wołowinę i dobrze usmaż.

Dodaj posiekaną cebulę i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.

Dodaj paprykę, pomidory i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj sosy czosnkowe, sojowe i pomidorowe.

Wymieszaj ciepłą wodę z mąką i wlej do patelni z mięsem. Przykryj i gotuj przez 45 minut.

Sól, pieprz i zdejmij z ognia.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy