Kocioł jest dobry, ponieważ można w nim gotować złożone potrawy. Na przykład pilaw. Albo takie żeberka wieprzowe z ziemniakami. Ze względu na równomierne ogrzewanie smak okazuje się zupełnie inny niż na patelni lub w zwykłej patelni.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ziemniaki - 800 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka i smaż w kotle na złoty kolor ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę i marchewkę pokrojoną na średnie kawałki i smaż przez kolejne 10 minut.
Dopraw, dodaj grubo posiekane ziemniaki i przykryj wszystko wodą do połowy.
Dusić żeberka w kotle pod przykryciem przez około 30-40 minut, aż mięso i ziemniaki będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy