dania główne 21.02.2022

gulasz wieprzowy w powolnej kuchence

2 godz. 30 min.
6 porcji
Gulasz wieprzowy w powolnej kuchence
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Koczowniczy pasterze przygotowywali obfity gulasz na ognisku. Obecnie istnieje wiele nowoczesnych alternatyw. Na przykład możesz użyć powolnej kuchenki. Urządzenie zapewnia równomierne ogrzewanie i odpowiednią temperaturę, dzięki czemu danie jest idealne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę, obraną cebulę i paprykę.

Włącz powolną kuchenkę w programie "smażenie", wlej połowę oleju i dobrze podgrzej.

Dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj paprykę i przyprawy. Gotuj przez 5 minut, a następnie włóż warzywa do osobnej miski.

Wlej pozostały olej do miski multicookera, dodaj wieprzowinę i smaż przez 10 minut.

Dodaj mąkę, wymieszaj i gotuj przez kolejne 2 minuty.

Dodaj smażone warzywa, gorącą wodę, sok pomidorowy i sól. Zamknij pokrywę i włącz tryb "gaszenie"na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
2 komentarzy