dania główne 28.01.2022

Tilapia z bakłażanem w piekarniku

45 min
4 porcje
Tilapia z bakłażanem w piekarniku
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

To chyba najbardziej niezwykły sposób pieczenia ryb w moim arsenale. Radzę wziąć tilapię, ponieważ jest niedroga, niedroga i ma neutralny smak do takich eksperymentów. Gotowanie takiej ryby w bakłażanie zajmie trochę więcej czasu,ale wynik jest wart każdej minuty!

Składniki

  • Tilapia - 800 g
  • bakłażany - 2-3 kawałki
  • sól - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana na cienkie talerze, sól, pozostaw na 5-7 minut, a następnie spłucz.

Smaż je z obu stron na oliwie z oliwek dosłownie przez minutę.

Dopraw filety Tilapia i zawiń je w paski bakłażana.

Zawiń wszystko w folię porcjami i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy