Kurczak sezamowy to idealne połączenie sprawdzone przez kuchnię azjatycką. Tym razem proponuję ugotować udka z kurczaka w ten sposób. Tak proste i tak smaczne w tym samym czasie-cóż, jak można się oprzeć?
Składniki
- udka z kurczaka - 6 sztuk
- sos sojowy - 60 ml
- cukier - 50 g
- Sezam - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- woda - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj nogi przyprawami i smaż ze wszystkich stron na złoty kolor.
Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Dodaj cukier i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Wlej sos sojowy, gotuj przez kolejne 5-7 minut i posyp nogi sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy