Przepis spodoba się miłośnikom smażonych ryb. Śledź na grillu gotuje się na grillu w całości. Nie trzeba go kroić na kawałki, czyścić ze skóry i grzbietu. Wystarczy wypatroszyć, spłukać i marynować w przyprawach przez 1 godzinę.
Składniki
- śledź - 2 kawałki
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
- mielona kolendra - 1 łyżeczka
- sól - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wypatrosz śledzia, spłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
Przetrzyj rybę ze wszystkich stron przyprawami i solą, posmaruj olejem. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Umieść śledzie na wysmarowanym ruszcie i gotuj na grillu przez 15 minut, często obracając.
Podawaj z warzywami, ziołami i plasterkiem cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy