dania główne 20.07.2023

Śledź na grillu na ruszcie

25 min
4 porcje
Śledź na grillu na ruszcie
AntAlexStudio, stock.adobe.com
0

Przepis spodoba się miłośnikom smażonych ryb. Śledź na grillu gotuje się na grillu w całości. Nie trzeba go kroić na kawałki, czyścić ze skóry i grzbietu. Wystarczy wypatroszyć, spłukać i marynować w przyprawach przez 1 godzinę.

Składniki

  • śledź - 2 kawałki
  • Olej roślinny - 2 art.
  • mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • mielona kolendra - 1 łyżeczka
  • sól - 2 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatrosz śledzia, spłucz i osusz ręcznikiem papierowym.

Przetrzyj rybę ze wszystkich stron przyprawami i solą, posmaruj olejem. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Umieść śledzie na wysmarowanym ruszcie i gotuj na grillu przez 15 minut, często obracając.

Podawaj z warzywami, ziołami i plasterkiem cytryny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy