dania główne 20.05.2022

klopsiki jagnięce

40 min
4 porcje
Klopsiki jagnięce
FomaA, stock.adobe.com
0

Jagnięcina jest nieco trudniejsza do ugotowania niż wieprzowina lub wołowina. Ale wyróżnia się wyjątkowym jasnym smakiem. Takie klopsiki na pewno nie pozostawiają nikogo obojętnym. Zwłaszcza-w pikantnym sosie ze świeżych warzyw

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż jagnięcinę i jedną cebulę z czosnkiem przez maszynkę do mięsa.

Dodaj jajko, przyprawy, trochę posiekanej kolendry i ubij mięso mielone.

Uformuj klopsiki i smaż je lekko ze wszystkich stron.

Losowo pokrój resztę warzyw. Podsmaż cebulę z marchewką i dodaj paprykę z chili.

Smaż jeszcze przez kilka minut, wymieszaj z sosem pomidorowym.

Dopraw, włóż klopsiki do warzyw i wlej trochę wody lub bulionu.

Dusić wszystko pod pokrywką, aż klopsiki będą gotowe i dodać posiekaną kolendrę na kilka minut przed końcem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy