dania główne 27.01.2022

nadziewany pstrąg w folii

50 min
2 porcje
Pstrąg faszerowany w folii
Georgy Dzyura, stock.adobe.com
0

Zasadniczo pstrąg jest pieczony w całości prosto z głową. Ale jeśli natkniesz się na dużą rybę, możesz bezpiecznie nadziewać ją warzywami. W dalszej części przepisu powiem ci, jak to zrobić. I radzę upiec danie w folii, aby wszystko było dokładnie równomiernie i jednocześnie ugotowane. Złóż folię na pół i zawiń ją mocniej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę i smaż do miękkości na oliwie z oliwek.

Dodaj szpinak i mielony czosnek i jeszcze trochę wszystko ugotuj.

Zdejmij nadzienie z ognia i wymieszaj z musztardą.

Oczyść pstrąga, odetnij głowę i wykonaj równoległe cięcia po bokach.

Włóż plasterki cytryny do nacięć i dopraw rybę.

Włóż nadzienie warzywne do brzucha, zawiń wszystko szczelnie w folię i piecz w piekarniku przez 35 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy