Dynię można dodawać do zapiekanki z twarogu na różne sposoby: zetrzeć, puree lub po prostu pokroić na kawałki. Tym razem chcę podzielić się z wami ostatnią opcją. Jak na mój gust, okazuje się jeszcze piękniejsza.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- cukier - 0.5 szklanki
- Manka - 4 art.
- twaróg - 600 g
- mleko - 100 ml
- Dynia - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej semolinę ciepłym mlekiem i pozostaw na pół godziny.
Pokrój dynię na małe kawałki.
Ubij jajka z cukrem, dodaj twaróg i wymieszaj. Dodaj semolinę z mlekiem i ponownie wymieszaj.
Dodaj dynię, ponownie wymieszaj i włóż mieszaninę do natłuszczonej miski wolnowaru.
Gotuj wszystko w trybie "Pieczenia" przez około 50 minut. Pozostaw zapiekankę do ostygnięcia bezpośrednio w misce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy