dania główne
09.06.2022
Zapiekanka twarogowa z rodzynkami i skrobią w powolnej kuchence
1 godz. 10 min.
4 porcje
Każdy, kto kiedykolwiek próbował klasycznej zapiekanki z twarogu ze skrobią i rodzynkami, wraca do niej raz po raz. A tutaj najważniejsze jest znalezienie idealnego przepisu na każdą okazję. Tym razem proponuję poeksperymentować z powolną kuchenką.
Składniki
- twaróg - 400 g
- rodzynki - 60 g
- skrobia - 2 art.
- masło - 50 g
- cukier - 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem. Dodaj skrobię i wymieszaj.
Wlej stopione masło i ponownie wymieszaj.
Zmiel twaróg i wymieszaj wszystko razem, aż będzie gładkie. Dodaj rodzynki.
Włóż wszystko do nasmarowanej miski multicookera i gotuj przez godzinę w trybie "Pieczenia".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy