dania główne 01.02.2022

Rolada wieprzowa z nadzieniem

3 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z nadzieniem
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z wami podstawowym przepisem na roladę wieprzową z nadzieniem. Dlaczego podstawowe? Tak, ponieważ wypełnienie na tej zasadzie można wykonać w ogóle. Eksperymentuj z warzywami, owocami, jagodami i ich kombinacjami dla przyjemności do syta!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokruszyć chleb i trochę osuszyć na patelni. Grubo posiekaj orzechy.

Drobno posiekaj wszystkie warzywa z grzybami i smaż do miękkości.

Połóż wieprzowinę, ubij i natrzyj przyprawami.

Na mięso ułóż nadzienie warzywne i posyp orzechami i bułką tartą.

Zwiń rolkę, zawiń w folię i piecz w piekarniku przez około 2-2, 5 godziny w 160 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy