Chcę podzielić się z wami podstawowym przepisem na roladę wieprzową z nadzieniem. Dlaczego podstawowe? Tak, ponieważ wypełnienie na tej zasadzie można wykonać w ogóle. Eksperymentuj z warzywami, owocami, jagodami i ich kombinacjami dla przyjemności do syta!
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- pieczarki - 100 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- orzechy włoskie - 1 garść
- czarny chleb - 2 plasterki
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokruszyć chleb i trochę osuszyć na patelni. Grubo posiekaj orzechy.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa z grzybami i smaż do miękkości.
Połóż wieprzowinę, ubij i natrzyj przyprawami.
Na mięso ułóż nadzienie warzywne i posyp orzechami i bułką tartą.
Zwiń rolkę, zawiń w folię i piecz w piekarniku przez około 2-2, 5 godziny w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy