Aby owsianka pszenna zabłysła nowymi kolorami, wystarczy uzupełnić ją czymś ciekawym. Na przykład, jak oprzeć się tak wspaniałej opcji ze śliwkami i posiekanymi orzechami włoskimi. W dalszej części przepisu powiem ci więcej, jak wszystko ugotować!
Składniki
- kasza pszenna - 1 szkło
- woda - 2.5 szklanki
- śliwki - 9 sztuk
- brązowy cukier - 1 art.
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
- orzechy włoskie - 2 garści
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kaszę pszenną kilka razy.
Pokrój śliwkę, włóż do garnków i posyp cukrem cynamonowym.
Dodaj posiekane orzechy i kaszę.
Napełnij wodą i gotuj owsiankę w garnkach przez 45 minut w 180 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy