Dzielę się najlepszym przepisem na domowe kotlety z kurczaka na każdą okazję. Gotuję je tradycyjnie-z mlekiem i chlebem. Mówię ci, czego potrzebujesz i jak ugotować najdelikatniejsze mięso mielone. Aby dobrze się upiekły, przygotuj je w piekarniku.
Składniki
- mielony kurczak - 500 g
- biały chleb (suchy) – 100 g
- mleko - 3 art.
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- skrobia - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz chleb w mleku i poczekaj, aż się namoczy.
Zetrzyj cebulę i wymieszaj z chlebem i mielonym mięsem. Dodaj przyprawy, jajko i skrobię.
Uderz mięso mielone o stół i uformuj kotlety mokrymi rękami.
Smaż je z obu stron na patelni, aż się zarumienią, a następnie wyślij do piekarnika na 15-20 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy