Jeśli właśnie masz świeże zapasy grzybów leśnych, mówię Ci, jak smaczne i łatwe można je ugotować. Spróbuj upiec je w garnkach z ziemniakami – i zapewniam, że nawet wyrafinowani smakosze nie będą w stanie oprzeć się takiej przystawce.
Składniki
- grzyby leśne - 350 g
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 5-6 sztuk
- ogórki (marynowane) – 2 kawałki
- bulion grzybowy - 200 ml
- śmietana - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- masło - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz grzyby, pokrój i gotuj w osolonej wodzie przez 10-15 minut.
Pokrój cebulę w krążki i podsmaż na maśle. Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj pokrojone ziemniaki i smaż przez kolejne 5 minut.
Drobno posiekaj ogórki i wymieszaj z grzybami. Dodaj przyprawy.
Ułóż wszystko w garnkach i przykryj bulionem ze śmietaną.
Piec 15 minut w 180 stopniach i kolejne 45 W 150.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy