dania główne 13.11.2022

karp w piekarniku w całości

1 godz. 10 min.
6 porcji
Karp w piekarniku w całości
Rasulov, stock.adobe.com
0

Bardzo prosty przepis, który składa się z minimum składników i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Nadziewany karp pieczony w piekarniku to świetne danie na rodzinny obiad.

Składniki

  • Karp - 1 kg
  • cytryna - 1 rzecz
  • przyprawy i przyprawy - 2 CZ. l
  • sól morska - 1 CZ. l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Do pieczenia karpia potrzebujesz karpia, folii, cytryny i przypraw. Na początek przygotuj folię i naczynie do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Przygotuj karpia do pieczenia. Aby to zrobić, musisz go wyczyścić, wypatroszyć, odciąć ogon i płetwy, dobrze spłukać.

Oczyszczonego karpia przetrzyj mieszanką przypraw ze wszystkich stron i wewnątrz. Połóż rybę na folii naczynia do pieczenia. Włóż plasterki cytryny do tuszy rybnej. Owinąć karpia folią i wysłać do nagrzanego piekarnika na 35 minut.

Wyjmij rybę z piekarnika, usuń folię. Udekoruj karpia plasterkami cytryny i ziołami, podawaj.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy