Wspaniała opcja dla miłośników pachnących zieleni i ziół! Pesto to świetne przygotowanie do skomplikowanych przepisów, ponieważ opiera się na prostej oliwie z oliwek. Nic się nie przypali, nie wycieknie ani nie zmieni smaku, nawet jeśli masz ochotę dodać więcej nadzienia do wieprzowiny.
Składniki
- wieprzowina - 1.5 kg
- sos pesto - 100 g
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż wieprzowinę w jednej warstwie. Może to być cały kawałek lub kilka małych nakładek.
Posmaruj całe pesto i posyp posiekanym czosnkiem.
Zawiń bułkę ślimakiem lub poeksperymentuj z pozycją fragmentów wieprzowiny ze względu na wzór w cięciu.
Ściągnij wszystko sznurkiem do gotowania i piecz przez około 2.5 godziny w piekarniku w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy