dania główne 22.01.2022

nadziewana dynia z wieprzowiną i grzybami

3 godz. 0 min.
2 porcje
Nadziewana dynia z wieprzowiną i grzybami
exclusive-design, stock.adobe.com
0

Jeśli potrzebujesz czegoś obfitego, mięsnego, a jednocześnie bardzo efektownego-Złap ten przepis. Nadziewana Dynia ozdobi każdą ucztę. Nadzienie jest bardzo delikatne, a pomarańczowy miąższ jest jeszcze bardziej aromatyczny. Radzę wziąć wieprzowinę, aby mięso mielone nie było suche.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj dynię, odetnij czapkę, delikatnie usuń nasiona i miąższ, a wnętrze natrzyj solą.

Podsmaż drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, dodaj marchewki z pieprzem i smaż do miękkości.

Podsmaż grzyby osobno i jeszcze raz osobno-mieloną wieprzowinę.

Wymieszaj warzywa z mięsem, wlej wino z sosem sojowym, Duś wszystko razem przez 5 minut i dopraw. Wyślij tam drobno posiekane warzywa.

Połóż dynię na blasze do pieczenia i wlej do niej trochę wody. Napełnij dynię nadzieniem, przykryj folią i piecz przez 2 godziny w 180 stopniach.

Zdejmij folię, przykryj dynię startym serem i włóż do piekarnika na kolejne 20 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy