Czy są wśród was miłośnicy pieczonych grzybów? Jeśli tak, ugotujmy szaszłyki z pieczarek w piekarniku na szaszłykach. To bardzo proste i smaczne danie, które można podawać z makaronem, tłuczonymi ziemniakami, smażoną rybą lub mięsem.
Składniki
- pieczarki - 500 g
- Olej roślinny - 3 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść pieczarki w durszlaku, opłucz pod bieżącą wodą i przenieś do miski.
Dodaj olej, sos sojowy, sól zmielony pieprz i delikatnie wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 1 godzinę.
Drewniane szaszłyki moczyć w zimnej wodzie przez 15 minut.
Umieść pieczarki na szaszłykach i ułóż na prostokątnym kształcie, aby grzyby ich nie dotykały. Piec 15 minut w 200 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy