dania główne 21.07.2023

szaszłyki z pieczarek w piekarniku na szaszłykach

20 min
2 porcje
Szaszłyki z pieczarek w piekarniku na szaszłykach
Nickola_Che, stock.adobe.com
0

Czy są wśród was miłośnicy pieczonych grzybów? Jeśli tak, ugotujmy szaszłyki z pieczarek w piekarniku na szaszłykach. To bardzo proste i smaczne danie, które można podawać z makaronem, tłuczonymi ziemniakami, smażoną rybą lub mięsem.

Składniki

  • pieczarki - 500 g
  • Olej roślinny - 3 art.
  • sos sojowy - 2 art.
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • sól - 0,5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść pieczarki w durszlaku, opłucz pod bieżącą wodą i przenieś do miski.

Dodaj olej, sos sojowy, sól zmielony pieprz i delikatnie wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 1 godzinę.

Drewniane szaszłyki moczyć w zimnej wodzie przez 15 minut.

Umieść pieczarki na szaszłykach i ułóż na prostokątnym kształcie, aby grzyby ich nie dotykały. Piec 15 minut w 200 stopniach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy