dania główne 25.02.2022

pilaw w powolnej kuchence

1 godz. 5 min.
5 porcji
Pilaw w powolnej kuchence
Yakov, stock.adobe.com
0

Za pomocą tego wspaniałego urządzenia nawet ci, którzy nie mają umiejętności kulinarnych, mogą ugotować pyszny pilaw. Będziesz musiał tylko dokładnie przestrzegać działań opisanych w przepisie. Możesz użyć dowolnego ryżu.

Składniki

  • ryż - 300 g
  • mięso - 350 g
  • marchew - 1 rzecz
  • cebula - 1 rzecz
  • Olej roślinny - 2 art.
  • liść laurowy - 3 kawałki
  • Zira - 0,5 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • Sol -
  • woda (wrząca woda) – 800 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso na małe kawałki.

Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i posiekaj.

Włącz powolną kuchenkę w trybie "smażenia", wlej olej i dobrze podgrzej.

Dodaj mięso i smaż przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj przyprawy, cebulę, marchewkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3-5 minut.

Wlej umyty ryż, sól i wlej gorącą wodę.

Zamknij pokrywkę i włącz program "gaszenie"na 45 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj powolnej kuchenki przez kolejne 10-15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy