Za pomocą tego wspaniałego urządzenia nawet ci, którzy nie mają umiejętności kulinarnych, mogą ugotować pyszny pilaw. Będziesz musiał tylko dokładnie przestrzegać działań opisanych w przepisie. Możesz użyć dowolnego ryżu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso na małe kawałki.
Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i posiekaj.
Włącz powolną kuchenkę w trybie "smażenia", wlej olej i dobrze podgrzej.
Dodaj mięso i smaż przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj przyprawy, cebulę, marchewkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3-5 minut.
Wlej umyty ryż, sól i wlej gorącą wodę.
Zamknij pokrywkę i włącz program "gaszenie"na 45 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj powolnej kuchenki przez kolejne 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy