dania główne 22.01.2022

zapiekanka z twarogu z rodzynkami i skondensowanym mlekiem

45 min
5 porcji
Zapiekanka z twarogu z rodzynkami i skondensowanym mlekiem
colobok34, stock.adobe.com
0

Zapiekanka z twarogu ma smak wesołego i beztroskiego dzieciństwa. Kiedyś była przygotowywana przez nasze matki i babcie, teraz nadszedł czas, aby się nią zająć. Wypróbuj ten przepis, a zobaczysz, jakie to proste i proste. Będziemy gotować z rodzynkami i skondensowanym mlekiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz rodzynki wrzącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.

Ubij jajka, cukier, sól i esencję waniliową na puszystą pianę.

Dodaj twarożek, semolinę, rodzynki, śmietanę, połowę skondensowanego mleka i dobrze wymieszaj. Masa musi stać przez 10 minut.

Posmaruj formę masłem, ułóż masę twarogową i spłaszcz.

Piecz przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Wyjmij schłodzoną zapiekankę z formy i zalej pozostałym skondensowanym mlekiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy