Królewski dżem agrestowy z pomarańczą

1 godz. 20 min.
4 porcje
Królewski dżem agrestowy z pomarańczą
stopabox, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę podzielić się z wami przepisem na dżem, który słusznie można nazwać Królewskim. Potrzebuje zwykłego agrestu, lepiej zielonego i trochę pomarańczy. W przeciwnym razie przygotowuje się bardzo prosto i szybko – powiem Ci, jak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij ogony agrestu. Pomarańcze umyć, sparzyć wrzącą wodą i pokroić. Usuń pestki.

Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem. Dodaj cukier i odstaw na pół godziny.

Zagotuj dżem i gotuj przez kolejne pół godziny na małym ogniu.

Dodaj wanilinę, wymieszaj dżem i zwiń w czyste, suche słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy