Niesamowity napój, Frappe z czekoladą, łączy w sobie kremową konsystencję, bogaty smak i aromat prawdziwej czekolady oraz orzeźwiający efekt dzięki lodowi. Jestem pewien, że stanie się nie tylko twoim ulubionym deserem, ale także zbawieniem w gorące letnie dni.
Składniki
- Kawa (espresso) – 50 ml
- lód - 5-6 kostki
- mleko - 100 ml
- czekolada - 90 g
- mielony cynamon - 2 szczypta
- lody - 1 piłka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zaparz kawę w wygodny sposób i ubij ją lodami.
Dodaj lód i 50 ml mleka i ponownie ubij w blenderze, aż się spieni.
Wlej napój do szklanki.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej z pozostałym mlekiem.
Wlej go do Frappe i posyp napój cynamonem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy