dania główne 27.01.2022

kotlety z indyka z pomidorami, pieczarkami i serem w piekarniku

50 min
5 porcji
Kotlety z indyka z pomidorami, grzybami i serem w piekarniku
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Przygotowanie doskonałych kotletów na patelni jest trudne. Najlepiej zostawić wszystkie próby i upiec kotlety w piekarniku. To łatwiejsze i smaczniejsze! Zwłaszcza z grzybami i serem. Przygotowuję takie danie regularnie w weekendy i zawsze domownicy wymagają dodatku!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i obraną cebulę.

Rozgrzej olej i na patelni i podsmaż cebulę z grzybami do miękkości. Na koniec sól i pieprz.

Twardy ser zetrzyj na grubej tarce, pokrój pomidory w plasterki.

Pokrój indyka na talerze o grubości 1,5-2 centymetrów.

Dobrze pokonaj każdy kawałek po obu stronach.

Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety, sól i pieprz.

Kotlety posmarować majonezem, ułożyć smażone grzyby z cebulą.

Ułóż pomidory, dodaj trochę więcej majonezu i grubo posyp serem.

Przykryj folią i piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Zdejmij folię i zrumień kotlety przez kolejne 5-7 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy