kotlety z indyka z pomidorami, pieczarkami i serem w piekarniku
Przygotowanie doskonałych kotletów na patelni jest trudne. Najlepiej zostawić wszystkie próby i upiec kotlety w piekarniku. To łatwiejsze i smaczniejsze! Zwłaszcza z grzybami i serem. Przygotowuję takie danie regularnie w weekendy i zawsze domownicy wymagają dodatku!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby i obraną cebulę.
Rozgrzej olej i na patelni i podsmaż cebulę z grzybami do miękkości. Na koniec sól i pieprz.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce, pokrój pomidory w plasterki.
Pokrój indyka na talerze o grubości 1,5-2 centymetrów.
Dobrze pokonaj każdy kawałek po obu stronach.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety, sól i pieprz.
Kotlety posmarować majonezem, ułożyć smażone grzyby z cebulą.
Ułóż pomidory, dodaj trochę więcej majonezu i grubo posyp serem.
Przykryj folią i piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Zdejmij folię i zrumień kotlety przez kolejne 5-7 minut.