Temat kebabów jest niewyczerpany iw większości przypadków używa się różnych rodzajów mięsa. Przeciwnicy wieprzowiny mogą smażyć bardzo smaczny kebab z kurczaka z majonezem. Powinien być ugotowany na mocnej i równej kuli. Pojawiające się płomienie gasić niezwłocznie.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 kg
- cebula - 2 kawałki
- majonez - 3 art.
- kolendra - 0,5 łyżeczka
- czarny pieprz - 4 groszek
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka w drobną kostkę i włóż do miski.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Zmiel kolendrę, czarny pieprz i sól w moździerzu.
W misce z mięsem dodaj cebulę, majonez i zmielone przyprawy z solą. Wymieszaj, dobrze ściskając każdy kawałek mięsa rękami, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 4-6 godzin.
Oczyść mięso z resztek marynaty, umieść na szaszłykach i smaż na grillu przez 20 minut, obracając co 2-3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy