dania główne 22.01.2022

wątróbka z warzywami w doniczkach

1 godz. 0 min.
2 porcje
Wątroba z warzywami w doniczkach
minadezhda, stock.adobe.com
0

W garnkach możesz bezpiecznie piec nie tylko mięso, ale także podroby. Tym razem proponuję ugotować wątrobę z warzywami. Tak, możesz wysłać go do piekarnika prosto z paczki, na surowo. Piecze się szybko, dobrze i równomiernie, nawet bez oleju!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo, wymieszaj i dopraw.

Opłucz i oczyść wątrobę, również dopraw i ułóż w doniczkach.

Ułóż warzywa na wierzchu i polej bulionem.

Piecz przez około godzinę w piekarniku w temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy