Jeśli lubisz marchewki i twarożek, proponuję połączyć je w tak jasną, efektowną i pyszną zapiekankę. Dla odmiany Dodaj do niego trochę rodzynek. Najważniejsze jest tutaj przestrzeganie proporcji składników wskazanych w przepisie.
Składniki
- twaróg - 300 g
- marchew - 300 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- śmietana - 2 art.
- skrobia - 2 art.
- rodzynki - 1 garść
- substytut cukru - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj lub piecz marchewki do miękkości i rozgnieć.
Dodaj jedno jajko i łyżkę skrobi.
Zmiel twaróg przez sito, wymieszaj ze śmietaną i drugim jajkiem.
Dodaj substytut cukru, łyżkę skrobi i rodzynki.
Przykryj miskę multicookera pergaminem i losowo ułóż obie masy.
Gotuj zapiekankę w trybie "Pieczenia" przez około 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy