Najłatwiejszym sposobem na zrobienie zapiekanki z cukinii jest po prostu posiekanie ich, przykrycie serem i włożenie do piekarnika. Ale nawet tutaj jest kilka niuansów, jak sprawić, by danie było piękniejsze i smaczniejsze. I opowiem o nich dalej w przepisie.
Składniki
- cukinia - 1 kg
- ser - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- śmietana - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cukinię w plasterki. Zetrzyj ser i wymieszaj jedną trzecią ze śmietaną, przyprawami i ziołami.
Rozłóż cukinię w formie warstwami, smarując kwaśną śmietaną.
Posyp wszystko pozostałym serem.
Wyślij zapiekankę do piekarnika na 35 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy