dania główne 28.06.2022

Zapiekanka ryżowa z cukinią pod serem

50 min
4 porcje
Zapiekanka ryżowa z cukinią pod serem
pronina_marina, stock.adobe.com
0

Soczysta młoda cukinia szczególnie dobrze nadaje się do takiej zapiekanki. Aby uzyskać jeszcze bardziej aromatyczną i chrupiącą skórkę serową, radzę wymieszać kilka rodzajów sera jednocześnie. Możesz także eksperymentować z ryżem-zwykłym, brązowym, nieszlifowanym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz śmietanę, zmiażdżony czosnek, przyprawy i połowę startego sera.

Ugotuj ryż do miękkości i cienko pokrój cukinię.

Ułóż ryż, śmietanę, cukinię warstwami, ponownie ryż - i tak dalej do końca składników.

Posyp zapiekankę pozostałym serem i wstaw do piekarnika na 35 minut w temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy