dania główne 22.01.2022

Wegetariańskie klopsiki z soczewicy z płatkami owsianymi

1 godz. 10 min.
4 porcje
Wegetariańskie klopsiki z soczewicy z płatkami owsianymi
Mr Korn Flakes, stock.adobe.com
0

Takie niezwykłe Wegetariańskie klopsiki z soczewicą i płatkami owsianymi byłyby wspaniałą przystawką lub daniem głównym. Podczas serwowania udekoruj je ziołami i pamiętaj, aby dodać sos do smaku. Najbardziej podoba mi się pikantny pomidor.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj soczewicę do miękkości zgodnie z instrukcją, około 30 minut.

Posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż na łyżce oliwy z oliwek na złoty kolor.

Zetrzyj soczewicę, dodaj koncentrat pomidorowy, cebulę z czosnkiem i przyprawy i wymieszaj.

Dodaj płatki owsiane, ponownie ugniataj masę i uformuj małe kulki.

Smaż je na pozostałym oleju przez kilka minut ze wszystkich stron, połóż na pergaminie i gotuj w piekarniku przez kolejne 15-20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy