dania główne
22.01.2022
Wegetariańskie klopsiki z soczewicy z płatkami owsianymi
1 godz. 10 min.
4 porcje
Takie niezwykłe Wegetariańskie klopsiki z soczewicą i płatkami owsianymi byłyby wspaniałą przystawką lub daniem głównym. Podczas serwowania udekoruj je ziołami i pamiętaj, aby dodać sos do smaku. Najbardziej podoba mi się pikantny pomidor.
Składniki
- soczewica - 1 szkło
- cebula - 1 rzecz
- płatki owsiane - 1 garść
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- pasta pomidorowa - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj soczewicę do miękkości zgodnie z instrukcją, około 30 minut.
Posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż na łyżce oliwy z oliwek na złoty kolor.
Zetrzyj soczewicę, dodaj koncentrat pomidorowy, cebulę z czosnkiem i przyprawy i wymieszaj.
Dodaj płatki owsiane, ponownie ugniataj masę i uformuj małe kulki.
Smaż je na pozostałym oleju przez kilka minut ze wszystkich stron, połóż na pergaminie i gotuj w piekarniku przez kolejne 15-20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy