dania główne 17.06.2022

zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i mięsem mielonym

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i mięsem mielonym
azurita, stock.adobe.com
0

Głównym problemem wszystkich zapiekanek ziemniaczanych z mięsem mielonym jest to, że czasami są suche. Istnieją różne sposoby rozwiązania tego problemu. Tym razem proponuję dodać aromatyczny smażony boczek, który jeszcze bardziej podkreśli smak potrawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ziemniaki do połowy ugotowane i zetrzyj na grubej tarce

Drobno posiekaj boczek i cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj mięso mielone i smaż razem, aż mięso mielone będzie gotowe. Dopraw do smaku.

Wymieszaj mięso mielone z ziemniakami, włóż do formy i posyp tartym serem.

Gotuj zapiekankę w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy