Szpinak z serem to pyszne połączenie, któremu nie można się oprzeć. A także wygodne nadzienie do bułki z kurczaka, ponieważ dzięki lepkiemu stopionemu serowi nie wypada na brzegach. Ptak okazuje się delikatny, soczysty i dosłownie rozpływa się w ustach.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- szpinak - 150 g
- ser - 100 g
- Chili - 2 kawałki
- kolendra - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj szpinak i lekko Duś na suchej patelni, aby zmniejszyć objętość.
Posiekaj kolendrę i chili, zetrzyj ser na grubej tarce i wymieszaj wszystko ze szpinakiem.
Pokrój, rozwiń i ubij filet z kurczaka w cienkie warstwy.
Posyp kurczaka przyprawami, ułóż nadzienie i zwiń ciasne bułki.
Zawiń kurczaka w folię i piecz w piekarniku przez około 45 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy