Kiedy po raz pierwszy spróbowałem nadziewanych placków ziemniaczanych – było to prawdziwe odkrycie. Dlatego chcę podzielić się z Wami tym sekretem. Nadzienie może być dowolne-mięso – ser, grzyby, warzywa. Opowiem ci na konkretnym przykładzie!
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- ser - 50 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ziemniaki na drobnej tarce i odcedź płyn. Dodaj jajko, mąkę i przyprawy i wymieszaj.
Zetrzyj ser, drobno posiekaj zioła i cebulę. Wymieszaj to osobno do nadzienia.
Na gorącej patelni z masłem umieść łyżkę ziemniaków. Na wierzchu trochę nadzienia i kolejna warstwa ziemniaków.
Smaż placki ziemniaczane z obu stron, aż będą równomiernie złote.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy