dania główne 11.02.2022

placki ziemniaczane z nadzieniem

35 min
4 porcje
Placki z nadzieniem
BTNKO, stock.adobe.com
0

Kiedy po raz pierwszy spróbowałem nadziewanych placków ziemniaczanych – było to prawdziwe odkrycie. Dlatego chcę podzielić się z Wami tym sekretem. Nadzienie może być dowolne-mięso – ser, grzyby, warzywa. Opowiem ci na konkretnym przykładzie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ziemniaki na drobnej tarce i odcedź płyn. Dodaj jajko, mąkę i przyprawy i wymieszaj.

Zetrzyj ser, drobno posiekaj zioła i cebulę. Wymieszaj to osobno do nadzienia.

Na gorącej patelni z masłem umieść łyżkę ziemniaków. Na wierzchu trochę nadzienia i kolejna warstwa ziemniaków.

Smaż placki ziemniaczane z obu stron, aż będą równomiernie złote.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy