dania główne 22.01.2022

makrela z rozmarynem w piekarniku

1 godz. 0 min.
3 porcje
Makrela z rozmarynem w piekarniku
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Najprostsza, najpiękniejsza i najbardziej wszechstronna wersja pieczonej makreli. Jeśli nie wiesz, jak go ugotować i co dodać, możesz użyć rozmarynu. Zamiast cytryny możesz wziąć limonkę lub inny cytrus. W dalszej części przepisu opowiem bardziej szczegółowo o wszystkich subtelnościach i sekretach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń głowy i ogony i całkowicie Wyczyść tusze. W razie potrzeby pokrój na filety.

Natrzyj rybę solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek i ułóż na pergaminie.

Na wierzch ułóż plasterki cytryny i grubo posiekany rozmaryn z natką pietruszki.

Piecz makrele przez 35-40 minut w 180 stopniach. Filety piecze się przez około 25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy