Dorado lub karaś złoty doskonale zachowuje swój smak podczas gotowania. Najważniejsze, aby nie wysuszyć ryby, ale z łatwością sobie z tym poradzisz, jeśli zastosujesz się do moich zaleceń. W tym przepisie powiem Ci, jak upiec go w piekarniku ze szparagami i brokułami – w najlepszych tradycjach kuchni śródziemnomorskiej.
Składniki
- Dorado - 3 kawałki
- szparagi - 400 g
- brokuły - 200 g
- pomarańcza - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- czosnek - 1 Głowa
- oliwa z oliwek - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 3 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj pomarańcze, cebulę i główkę czosnku.
Włóż do formy obraną rybę, szparagi, różyczki brokułów i wszystko inne.
Skrop oliwą z oliwek, posyp przyprawami i połóż kolejny kawałek pomarańczy na Dorado.
Piecz rybę w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy