dania główne 26.01.2022

Dorado z brokułami i szparagami w piekarniku

35 min
6 porcji
Dorado z brokułami i szparagami w piekarniku
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Dorado lub karaś złoty doskonale zachowuje swój smak podczas gotowania. Najważniejsze, aby nie wysuszyć ryby, ale z łatwością sobie z tym poradzisz, jeśli zastosujesz się do moich zaleceń. W tym przepisie powiem Ci, jak upiec go w piekarniku ze szparagami i brokułami – w najlepszych tradycjach kuchni śródziemnomorskiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj pomarańcze, cebulę i główkę czosnku.

Włóż do formy obraną rybę, szparagi, różyczki brokułów i wszystko inne.

Skrop oliwą z oliwek, posyp przyprawami i połóż kolejny kawałek pomarańczy na Dorado.

Piecz rybę w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy