Świetny zimowy kęs yoshty-klasyczna galaretka w słoikach. Dzielę się z Tobą najlepszym sposobem, jak go ugotować z tej niezwykłej jagody. Spróbuj raz – i nie możesz już odmówić nowego ulubionego dżemu.
Składniki
- Yoshta - 1 kg
- cukier - 1 kg
- mięta - 8 listków
- woda - 100 ml
- kwas cytrynowy - 1 łyżeczka
- Skórka z cytryny - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj yoshta, skórkę i wodę, zagotuj i gotuj przez 5 minut.
Przetrzyj wszystko przez sito i ponownie zagotuj.
Gotuj masę przez kolejne 15 minut, a następnie dodaj miętę i kwas cytrynowy.
Gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń galaretkę w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy