galaretka z yoshty na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Galaretka z yoshty na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Świetny zimowy kęs yoshty-klasyczna galaretka w słoikach. Dzielę się z Tobą najlepszym sposobem, jak go ugotować z tej niezwykłej jagody. Spróbuj raz – i nie możesz już odmówić nowego ulubionego dżemu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj yoshta, skórkę i wodę, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Przetrzyj wszystko przez sito i ponownie zagotuj.

Gotuj masę przez kolejne 15 minut, a następnie dodaj miętę i kwas cytrynowy.

Gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń galaretkę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy