dania główne 31.01.2022

panierowana bułka wieprzowa

3 godz. 20 min.
4 porcje
Bułka wieprzowa w panierce
Wootipong, stock.adobe.com
0

Taka bułka jest interesująca przede wszystkim ze względu na jej chrupiącą skórkę. Na tle panierki delikatna wieprzowina wydaje się jeszcze bardziej rozpływać w ustach. Następnie powiem Ci, jak upiec tak niezwykłe danie i co będzie do tego potrzebne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kawałek wieprzowiny cienką warstwą, posmaruj sosem sojowym i olejem i posyp przyprawami.

Owinąć ciasną rolkę folią i gotować w lekko wrzącej wodzie przez około 1-1, 5 godziny.

Wyślij bułkę do piekarnika na kolejną godzinę w temperaturze 170 stopni.

Rozwiń folię, pozwól mięsu trochę ostygnąć. Wymieszaj bułkę tartą z tartym serem.

Lekko posmaruj wszystko ubitymi jajkami i posyp panierką. Wyślij bułkę na kolejne pół godziny do piekarnika w temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy