Taka bułka jest interesująca przede wszystkim ze względu na jej chrupiącą skórkę. Na tle panierki delikatna wieprzowina wydaje się jeszcze bardziej rozpływać w ustach. Następnie powiem Ci, jak upiec tak niezwykłe danie i co będzie do tego potrzebne.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- sos sojowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ser - 50 g
- bułka tarta - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kawałek wieprzowiny cienką warstwą, posmaruj sosem sojowym i olejem i posyp przyprawami.
Owinąć ciasną rolkę folią i gotować w lekko wrzącej wodzie przez około 1-1, 5 godziny.
Wyślij bułkę do piekarnika na kolejną godzinę w temperaturze 170 stopni.
Rozwiń folię, pozwól mięsu trochę ostygnąć. Wymieszaj bułkę tartą z tartym serem.
Lekko posmaruj wszystko ubitymi jajkami i posyp panierką. Wyślij bułkę na kolejne pół godziny do piekarnika w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy