dania główne 21.02.2022

Stroganow wołowy z pieczarkami i papryką w powolnej kuchence

2 h 10 min.
5 porcji
Stroganow wołowy z pieczarkami i papryką w powolnej kuchence
gkrphoto, stock.adobe.com
0

Po tym przepisie nie będziesz chciał wracać do patelni i kotłów. Gotowanie takich potraw w powolnej kuchence jest łatwe, a co najważniejsze — zawsze okazuje się bardzo smaczne. Należy pamiętać, że gotowy Stroganow wołowy musi być podawany przez 10-15 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę w cienkie paski.

Pokrój pieczarki, obraną cebulę i paprykę.

W trybie "smażenia" podgrzej połowę oleju, dodaj wołowinę i smaż przez 5-7 minut. Kawałki powinny być dobrze zrumienione.

Dodaj mąkę, wymieszaj i gotuj przez kolejne 2-3 minuty. Przenieś mięso do osobnego naczynia.

Rozgrzej pozostały olej w misce multicookera, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj paprykę i gotuj przez 7-10 minut.

Dodaj pieczarki i smaż, aż wilgoć całkowicie odparuje.

Przenieś wołowinę do pieczarek, dodaj śmietanę, sos pomidorowy, sól i mielony pieprz.

Wlej wodę, zamknij pokrywkę i gotuj przez 1,5 godziny w trybie "gaszenia".

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy