Stroganow wołowy z pieczarkami i papryką w powolnej kuchence
Po tym przepisie nie będziesz chciał wracać do patelni i kotłów. Gotowanie takich potraw w powolnej kuchence jest łatwe, a co najważniejsze — zawsze okazuje się bardzo smaczne. Należy pamiętać, że gotowy Stroganow wołowy musi być podawany przez 10-15 minut.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę w cienkie paski.
Pokrój pieczarki, obraną cebulę i paprykę.
W trybie "smażenia" podgrzej połowę oleju, dodaj wołowinę i smaż przez 5-7 minut. Kawałki powinny być dobrze zrumienione.
Dodaj mąkę, wymieszaj i gotuj przez kolejne 2-3 minuty. Przenieś mięso do osobnego naczynia.
Rozgrzej pozostały olej w misce multicookera, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj paprykę i gotuj przez 7-10 minut.
Dodaj pieczarki i smaż, aż wilgoć całkowicie odparuje.
Przenieś wołowinę do pieczarek, dodaj śmietanę, sos pomidorowy, sól i mielony pieprz.
Wlej wodę, zamknij pokrywkę i gotuj przez 1,5 godziny w trybie "gaszenia".